dijous, 8 de novembre del 2012

COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC?

Aquests dies hem estat amb molta feina fent diferents treballs, entre ells aquest, COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC i sobre el qual parlaré avui.



Aquest llibre està enfocat des de l'assignatura de "Comunicació Oral, Escrita i Digita"l i ens explica diferents tècniques, diferents problemes, i les seves solucions... per tal que qualsevol persona pugui parlar bé en públic, fer-ho de manera correcte.


No resumiré tot el llibre, ja que és un llibre interessant i que estaria bé que tothom el llegís. Faré unes breus pinzellades sobre diferents aspectes dels que parla.


I és que, com acabo de dir qualsevol persona pot parlar bé en públic, és falsa l'afirmació que la gent amb facilitat parlarà sempre millor, el que tenen és això, facilitat, però amb esforç qualsevol persona pot parlar molt bé davant un grup de gent.


Una altre cosa molt important sobre la que parla el llibre és el fet de no estar nerviós. Hi ha molts factor que influeixen en una exposició davant del públic i que et fan posar nerviós, però hi ha certs consells que poden baixar aquesta sensació de nerviosisme, com per exemple:

  • Tenir una bona preparació sobre el tema: conèixer molt bé el tema sobre el que parlaràs farà que estiguis més segur de tu mateix.
  • La comunicació no verbal és molt important: establir contacte visual amb el públic, gestualitzar, passejar, no excessivament, per l'escenari, somriure... són elements que ajuden a apropar-se al públic i a estar més relaxat.
  • Altres.

El llibre també anomena que per una bona exposició s'han de contestar les quatre preguntes bàsiques:

  • Per què?: és l'objectiu del treball i de l'exposició oral.
  • Qui?: el públic, no és el mateix un públic jove que un gran.
  • Què?: guió, que és dirà.
  • Com?: mitjançant què farem la nostre exposició, si utilitzarem algun recurs TIC o només parlarem. (una molt bona eina és el "prezi").

També cal remarcar molt el tema, s'ha de ser, clar, precís i breu. Cal repetir la idea principal moltes vegades de manera que l'audiència marxi del lloc sabent quines idees són les més importants.
Una bona manera de repetir les idees de diferents maneres, sense semblar pesat, i que quedin molt clares és mitjançant exemples.


I l'últim punt que nombraré és el fet de parlar bé el català, o la llengua en la que es faci l'exposició, ja que si no es domina del tot bé una llengua poden existir malentesos en el significat.


BLOG de l'eli barral: en aquest bloc hi ha també una entrada semblant a aquesta on es parla també del llibre en qüestió.

2 comentaris:

  1. Lucía!
    Bona entrada sobre el llibre. Estic d'acord amb tu que tothom l'hauria de llegir!
    Et recomano que llegeixis la meva entrada sobre la descripció. Al final de l'entrada hi trobaràs una cosa que et farà molta gràcia!

    http://educarelfutur.blogspot.com.es/2012/11/com-fer-una-bona-descripcio.html

    ResponElimina